U bent hier: Home  »  Voice-over

Voice-over

De stem: een gevoelig instrument… 

Voice-overMet mijn stem werken, dat doe ik graag en goed! De uitdaging is het grootst als een regisseur me vertelt hoe hij wil dat ik klink: ,,De klemtoon op dát woord leggen!” ,,Die naam zó uitspreken.” ,,Daar een buiging omhoog in je stem maken.” ,,Graag je aller-aller-charmantste stem gebruiken.” ,,Kun je deze zin laag inzetten?” ,,Dit keer wil ik dat je het geprononceerd en zakelijk zegt.” Enzovoorts…

Ik ben al járen voice-over, maar ik word ook wel stemacteur genoemd. Mijn stem is goed getraind, zeer veelzijdig en professioneel inzetbaar. Stembeheersing is onontbeerlijk als voice-over. 
Zo is het inspreken van voice-overs voor een bedrijfsfilm een vak apart. Afgestemd op de doelgroep vertel ik het verhaal dat beelden alleen niet kunnen vertellen.

Voor het inspreken van commercials moet je heel enthousiast een product durven aanprijzen, ook als het je merk níet is. En voor een animatieserie of hoorspel moet je ook nog eens kunnen acteren. ’t Lijkt soms wel een echt vak dus…

Bekijk mijn voice-over CV

 

Ervaring

Mijn stem is door de jaren heen flink getraind* en door de diversiteit in mijn werk zeer veelzijdig geworden. Mijn stem is daardoor geschikt voor het inspreken van zakelijke, vriendelijke en tongue-in-cheek voice-overs, hoorspelen, animatieseries en commercials. 

Ik heb een duidelijke stem, die zowel warm als zakelijk kan klinken, of een combinatie daarvan. Ik spreek ABN, Engels, Duits, eventueel ook Drents of Nederlands met een ander accent of als typetje. Wat voorop staat; het blijft mijn stem, met mijn eigen unieke klankkleur.

Zoekt u meerdere stemacteurs? Vraag het me gerust. Er staan veel goede stemacteurs in mijn adresboek!
 

Eigen studio

Ik heb uiteraard een eigen opnamestudio en stuur opnames in principe altijd binnen 24 uur naar u toe. Of ik spreek in de studio van uw keuze in. Alles kan! Dus… waar zou ú mijn stem voor gebruiken?

*Mijn stem is ‘bijgeschaafd’ door beroemde stemacteurs/regisseurs als Willem de Ridder, Paula Majoor, Ben Maasdam, Bert van Kruijssen, Hans Molenaar, Harmen Siezen, Beatrijs Sluijter, Meghna Kumar, e.v.a.
 

Tarieven

Voice-overtarieven zijn samengesteld uit verschillende aspecten en dat maakt het bijna onmogelijk om met standaard tarieven te werken. Ik heb dat jaren gedaan, maar er waren zoveel uitzonderingen op de regel, dat de tarieven zelfs geen goed uitgangspunt bleken te zijn. Om samen tot een goed tarief te komen, heb ik informatie nodig. Dus, stuur me onderstaande info (tip: kopieer onderstaande punten even), dan stuur ik zo snel mogelijk een tarief terug.

 • Uit hoeveel woorden bestaat de tekst? Mijn spreeksnelheid is ongeveer 140 woorden per minuut. 
 • Zijn het teksten voor een commercial, audioboard, radio- of tv-programma, whiteboard animatie, promo, jingle, winkelspot, bedrijfsfilm, game, speelgoed, e-learning, gesproken boek of telefooncentrale (voice response systeem)? 
 • Gaat het om een opname voor gebruik op radio, tv, online of in-house?
 • Radio of tv? Dan graag aangeven op welke zender(s) de voice-over te horen zal zijn... 
 • Gaat het om lokale, interlokale, regionale, interregionale, landelijke zenders en wordt de commercial ook op internet getoond?
 • Tarieven zijn standaard gebaseerd op gebruik van max. een jaar. Is de uitzendperiode langer? Geef dat dan aan. 
 • Tarieven voor gebruik in films, radio- of tv-programma zijn excl. herhalingsfee.
 • Is er sprake van een buy-out? Wilt u mijn stem marktexclusief gebruiken? Bijv. als commercialstem, speelgoedstem of station-voice? Ofwel, wilt u niet dat mijn stem voor hetzelfde doel ook gebruikt wordt door uw concurrenten, dan leidt dat tot een hoger tarief.
 • Moet ik eerst een demo opnemen of zijn de demo's op de website voldoende?
 • Kan ik de opname in mijn thuisstudio maken (levering in principe binnen 24 uur), of moet ik naar een door u te bepalen studio elders in Nederland?
 • Kan ik de opname in een bestand opsturen of moet dit in verschillende files opgeslagen en verzonden worden? 
 • Is er sprake van nasynchronisatie?
 • Zo ja, is dat dan lip-sync?

Je ziet het al... heel veel factoren bepalen samen de prijs. Zo kan ik bij meerdere opnames tegelijk meestal wel een korting berekenen, want “Meer kost minder!”. 

Deal? Dan graag nóg meer info!
Heb je voor mijn stem gekozen en is het tarief afgesproken? Dan wil ik nóg meer weten! Ja, echt... Om fouten te vorkomen en om mijn tone-of-voice te bepalen:

 • Is de tekst definitief?
 • Wat is het doel van de opname?
 • Wat is de doelgroep?
 • Zijn er woorden of namen die op een seciale manier uitgesproken moeten worden? Schrijf ze dan fonetisch uit, of stuur een geluidsbestandje mee, waarop ik het kan horen. 
 • Wilt u de opname als .wav-, .mp3- of .aif-file ontvangen?
 • Wat is de deadline?

Teksten
In beginsel geldt altijd: U levert de geaccordeerde teksten, ik de stem. Heeft u geen kaas gegeten van tekstschrijven? Dan kunnen al uw teksten ook door mij geschreven of herschreven worden (uurtarief € 55,=).

Vraag ernaar en het komt voor elkaar!

Tarieven zijn exclusief 21% BTW.
Minimumtarief van elke opdracht is € 55,=.
De opname wordt blanco, dus exclusief nabewerking, montage en muziek toegezonden.
Opname op locatie is uiteraard mogelijk; reken dan op meerkosten en op reiskosten á € 0,25 per kilometer.

 

Demo’s

Hier laat ik horen wat ik zoal kan. Beluister de demo’s en neem contact op als u iets mist. Ik stuur u op aanvraag graag demo’s voor uw archief, andere voorbeelden of een proefopname toe!

Enkele (voormalige) opdrachtgevers van Regina als voice-over

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!

Ik leer nog iedere dag. Van mijn werk, van de mensen met wie ik werk en de mensen die ik spontaan tref. Van het luisteren en kijken naar anderen. Door te lezen en te kijken of luisteren naar informatieve programma’s. Kortom, ik ben altijd op zoek naar kennis. Dat koester ik, want het leert me anderen en wereldse verbanden te begrijpen en dat vormt mij.

Over mij Neem contact op

Contact

Regina Eggink
(voorheen Lankreijer-Eggink)
Tel. nr: 06 - 12 779 448
Mail: info@communicatrice.nl
KvK-nr: 04074865
BTW-nr: Op te vragen

Social media