U bent hier: Home  »  Over mij

Wie is Regina Eggink?

overmijIk ben geboren en getogen in Drenthe en hoewel ik er niet meer woon, voel ik me nog steeds thuis in die mooie en historisch bijzondere provincie. Mijn nieuwe provincie Gelderland is trouwens ook prachtig. Aan die bosrijke omgeving met z’n mooie steden, had ik jaren geleden mijn hart al verpand. 

Radio

Als kind was ik verslaafd aan de radio. Ik luisterde zo vaak als ik kon naar Hilversum 3 op mijn transistorradio, die een vaste plek op mijn nachtkastje had. Ik nam mijn favoriete muziek en radioprogramma’s op met de bijbehorende cassetterecorder.  Mijn droom was toen al om voor de radio te werken. En die droom kwam uit.

Nieuws

Ook was ik als kind al met nieuws bezig. Terwijl mijn vader de krant aan de keukentafel las, las ik ‘m aan de andere kant van de tafel ondersteboven mee. Ook keek ik elke dag naar het Journaal en luisterde er op de radio naar. Die nieuwsgierigheid is gebleven. Want met kennis kan ik verbanden leggen en dat doe ik graag, om die soms onbegrijpelijke wereld te begrijpen.

Massamedia

Later breidde mijn droom zich uit van ‘werken voor de radio’ naar ‘werken in de communicatie via massamedia in het algemeen’. Het is mijn passie om mensen te bereiken. Of dat nu met een journalistieke boodschap is via de krant, tijdschrift, radio, tv, internet of teletekst of een commerciële boodschap via een zorgvuldig samengestelde mediamix… de doelgroep bepaalt mijn denk- en werkwijze. 

Communicatie

Die passie voor alles wat met communicatie te maken heeft, is mijn werk geworden. En ik heb dat al voor veel bedrijven met groot plezier mogen uitoefenen. En inmiddels heb ik zoveel ervaring, dat ik mijn kennis als coach ook graag doorgeef aan anderen. Dat hoort bij het ouder worden, nietwaar? 

Trainingsacteur 

Het werk van trainingsacteur is in mijn leven gekomen, omdat ik enorm van improviseren houd en bovendien mijn kennis graag wil delen. Dat kan met informatie, maar de ultieme manier is om iemand 1-op-1 te laten ervaren wat het verschil kan maken in communicatie. Met mijn interviewervaring en de nodige bijscholing, was de omslag snel gemaakt. En ik vind het heerlijk!

Auto's

Ik hield als kind al van 'jongensdingen'... Op verjaardagen zat dit meisje tussen de mannen en discussieerde mee over nieuws, politiek, wetenschap en auto's. Tot grote lol van de volwassenen. En ik vroeg veel... heel veel! Ik houd ook nu nog van auto's en autorijden. Dat hoeft geen Ferrari, Lambo, Lotus, Spyker, Porsche, Merc of Beamer te zijn (het mag uiteraard wel), maar wel graag een eigenzinnig karretje. Een mooie oude eend, snoek of kever kan al het verschil maken. Dat zijn eeuwige designwinnaars. En zelf rijd ik graag in pittige auto's. Op deze website zie je mijn voormalige vierwieler. Helaas is die inmiddels om zeep geholpen door een verwarde oude man. Ik rijd nu opnieuw in zo'n stoere DS3, maar dan een banaangele nieuwere versie... Ik prefereer kortom kleurrijke, flexibele en pittige auto’s. Die passen bij mijn persoonlijkheid. 

Hobby’s

Ik ben dol op nieuws, (kunst-)geschiedenis, antiek, wetenschap, astronomie, F1, taal en muziek. Maar ook op goede koffie, kleding en make-up. Ik kijk het liefst Engelstalige TV, correspondeer met Engelstalige penvrienden, schrijf en lees graag en bemoeder waar nodig mijn zoon (1999).

Ik leer graag, dus voor mij is elke dag een lesdag! Want kennis geeft inzicht, inzicht geeft kennis, enz. 

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!

Ik leer nog iedere dag. Van mijn werk, van de mensen met wie ik werk en de mensen die ik spontaan tref. Van het luisteren en kijken naar anderen. Door te lezen en te kijken of luisteren naar informatieve programma’s. Kortom, ik ben altijd op zoek naar kennis. Dat koester ik, want het leert me anderen en wereldse verbanden te begrijpen en dat vormt mij.

Over mij Neem contact op

Contact

Regina Eggink
(voorheen Lankreijer-Eggink)
Tel. nr: 06 - 12 779 448
Mail: info@communicatrice.nl
KvK-nr: 04074865
BTW-nr: Op te vragen

Social media