U bent hier: Home  »  Over mij

Wie is Regina Eggink?

overmijIk ben geboren en getogen in Drenthe en hoewel ik er niet meer woon, voel ik me nog steeds thuis in die mooie en historisch bijzondere provincie. Mijn nieuwe provincie Gelderland is trouwens ook prachtig. Aan die bosrijke omgeving met z’n mooie steden, had ik jaren geleden mijn hart al verpand. 

Radio

Als kind was ik verslaafd aan de radio. Ik luisterde zo vaak als ik kon naar Hilversum 3 op mijn transistorradio, die een vaste plek op mijn nachtkastje had. Ik nam mijn favoriete muziek en radioprogramma’s op met de bijbehorende cassetterecorder.  Mijn droom was toen al om voor de radio te werken. En die droom kwam uit.

Nieuws

Ook was ik als kind al met nieuws bezig. Terwijl mijn vader de krant aan de keukentafel las, las ik ‘m aan de andere kant van de tafel ondersteboven mee. Ook keek ik elke dag naar het Journaal en luisterde er op de radio naar. Die nieuwsgierigheid is gebleven. Want met kennis kan ik verbanden leggen en dat doe ik graag, om die soms onbegrijpelijke wereld te begrijpen.

Massamedia

Later breidde mijn droom zich uit van ‘werken voor de radio’ naar ‘werken in de communicatie via massamedia in het algemeen’. Het is mijn passie om mensen te bereiken. Of dat nu met een journalistieke boodschap is via de krant, tijdschrift, radio, tv, internet of teletekst of een commerciële boodschap via een zorgvuldig samengestelde mediamix… de doelgroep bepaalt mijn denk- en werkwijze. 

Communicatie

Die passie voor alles wat met communicatie te maken heeft, is mijn werk geworden. En ik heb dat al voor veel bedrijven met groot plezier mogen uitoefenen. 

Trainingsacteur 

Het werk van trainingsacteur is in mijn leven gekomen, omdat ik enorm van improviseren houd en bovendien mijn kennis graag wil delen. Dat kan met informatie, maar de ultieme manier is om iemand 1-op-1 te laten ervaren wat het verschil kan maken in communicatie. Met mijn interviewervaring en de nodige bijscholing, was de omslag snel gemaakt. En ik vind het heerlijk!

Auto

Ik houd van autorijden en van auto’s. Dat hoeft geen Ferrari, Lambo, Lotus of Porsche te zijn (het mag uiteraard wel), maar wel een eigenzinnig karretje. Een mooie oude eend, snoek of kever kan al het verschil maken, maar die zijn weer niet zo goed voor het milieu. Mijn droom is daarom al jaren zo’n bekende, rijdende computer, een Tesla. Dat zou ook milieutechnisch een fijne aanwinst zijn, al wordt het een zesdehandsje. Ik prefereer kortom, kleurrijke, flexibele en pittige auto’s. Die passen bij mijn persoonlijkheid. Kijk hieronder maar naar mijn voormalige vierwieler (helaas is die inmiddels om zeep geholpen door een verwarde oude man)...

Hobby’s

Ik ben dol op nieuws, (kunst-)geschiedenis, wetenschap, taal en muziek. Ik kijk het liefst Engelstalige TV, correspondeer met Engelstalige penvriendinnen, schrijf en lees graag en bemoeder waar nodig mijn zoon (1999).

Voor mij is elke dag een lesdag en ik haal uit het leven wat er in zit!  

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!

Ik leer nog iedere dag. Van mijn werk, van de mensen met wie ik werk en de mensen die ik spontaan tref. Van het luisteren en kijken naar anderen. Door te lezen en te kijken of luisteren naar informatieve programma’s. Kortom, ik ben altijd op zoek naar kennis. Dat koester ik, want het leert me anderen en wereldse verbanden te begrijpen en dat vormt mij.

Over mij Neem contact op

Contact

Regina Eggink
(voorheen Lankreijer-Eggink)
Tel. nr: 06 - 12 779 448
Mail: info@communicatrice.nl
KvK-nr: 04074865
BTW-nr: Op te vragen

Social media