U bent hier: Home  »  Redacteur  »  Redacteur

Tekst- en redactiewerk

RedacteurWerken met tekst heb ik door de jaren heen veel gedaan: in dienst van een reclamebureau, op de redactie van de krant, als journalist bij de omroep, als freelance copywriter en in mijn vrije tijd. Aan ervaring geen gebrek. Ik noem mezelf dan ook wel eens gekscherend ‘seriewoordenaar’…

Spelen met die gekke, soms wat ingewikkelde, maar altijd weer uitdagende Nederlandse taal verveelt nooit! En het bijzondere is dat ik dit kan doen in al mijn disciplines als voice-over, nieuwslezer, presentator, redacteur en trainingsacteur.

Redacteur

Voor radio of tv is het geweldig om inhoudelijk mee te denken over een programma… Het verwerken van nieuwscontent, politie-, of persberichten tot een kant en klaar radionieuwsbericht… Gasten regelen voor een radio- of televisie-uitzending… Interviews voorbereiden… Draaiboeken in elkaar sleutelen… Het regelen van een complete radio- of televisie-uitzending… Allemaal intrigerend en vooral enorm leuk werk, waar ik als redacteur blij van word!

Research? Zo mogelijk nog beter! Er is niets leuker dan iets of iemand vinden die niet gevonden wil worden! Op internet is verbazingwekkend veel te vinden. Maar de ouderwetse papieren naslagwerken, oude krantenberichten, het omroeparchief, mijn eigen netwerk of dat van iemand anders… het zijn allemaal middelen om te vinden wat ik zoek. Mijn motto: Als je iets wílt vinden, dan vind je het nagenoeg altijd!

Ervaring

Redactiewerk? Heerlijk! En op alle redactionele en productionele terreinen heb ik ervaring. Zowel bij nieuws (ANP/NOS/RTL) als cultuur en zowel bij de krant, radio, televisie als internet.

Ik heb inmiddels gewerkt met veel computerprogramma’s: Ik kan lezen en schrijven met Office op Windows en Mac, maar ook met andere tekstverwerkingsprogramma’s, zoals RedSys, CMS, Open Media, etc. Qua audiomontage werkte ik al met Dalet, Adobe Audition, CoStar, GML, Twisted Wave en Audacity. Ook maakte ik als tv-redacteur voormontages en spotte ik op diverse beeldmontagesets. Wanneer gewenst maak ik een Edit Decision List (EDL).
Op radiogebied kan ik zelf monteren.

Waar en wanneer kunt u mijn inzet gebruiken?

Bekijk mijn redacteur CV

 

Tarieven

Voor uurtarieven kunt u het beste contact met mij opnemen. Ik breng veel ervaring mee, maar hoef niet het onderste uit de kan. We komen er in overleg vast uit.

Leveringsvoorwaarden

Zoals elke ondernemer werk ook ik met leveringsvoorwaarden. Deze worden in principe altijd meegestuurd met een offerte. Heeft u deze toch niet ontvangen? Vraag er dan gerust naar… Dat kan via de contactpagina.

Enkele (voormalige) opdrachtgevers van Regina als redacteur

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!

Ik leer nog iedere dag. Van mijn werk, van de mensen met wie ik werk en de mensen die ik spontaan tref. Van het luisteren en kijken naar anderen. Door te lezen en te kijken of luisteren naar informatieve programma’s. Kortom, ik ben altijd op zoek naar kennis. Dat koester ik, want het leert me anderen en wereldse verbanden te begrijpen en dat vormt mij.

Over mij Neem contact op

Contact

Regina Eggink
(voorheen Lankreijer-Eggink)
Tel. nr: 06 - 12 779 448
Mail: info@communicatrice.nl
KvK-nr: 04074865
BTW-nr: Op te vragen

Social media